Verstappen heeft hulp van Honda nodig: ‘Dan pas kunnen we aan het kampioenschap denken’

4 juni 2019

Getty Images

Max Verstappen wil dolgraag wereldkampioen worden in de Formule 1. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De concurrentie is moordend en zeker dit jaar steekt Mercedes er met kop en schouders bovenuit. Toch wil de Nederlander de strijd nog niet opgeven.


Verstappen is ook tevreden over het begin van dit seizoen. "Hopelijk kunnen we in de volgende race ook een goed resultaat halen, maar we hebben meer vermogen nodig van de wagen", sprak hij in gesprek met Servus TV.

Vertrouwen
De samenwerking met Honda bevalt tot nu toe wel. "We hebben natuurlijk meer vermogen nodig, stelde Verstappen nogmaals. "Maar dat komt eraan. Het is ook niet makkelijk dat om te draaien in een paar races tijd, maar ik ben zeer tevreden met hoe Honda tot nu toe presteert."

De coureur van Red Bull geeft de titelstrijd, ook al staat hij 59 punten achter op koploper Lewis Hamilton, nog niet op. "Voor de wereldtitel moeten we het nóg beter doen, dus we moeten aan de slag en doen dat graag. Dan pas kunnen we aan het kampioenschap denken, maar uiteindelijk moet je uit ieder weekend het beste proberen te halen."