🎥 | Verstappen: ‘Ik ben er wel klaar mee, heb geen zin meer’

13 september 2020

Max Verstappen is na zijn 2e uitvalbeurt op rij wel even klaar met de vele races dit jaar. Tijdens de 9e wedstrijd in 10 weekenden deed zijn Red Bull-Honda het niet goed, waarna hij uit de race werd gebeukt door een ouderwetse sandwich achter hem. Eerlijk interview.


De Nederlander schoot langs de matig gestarte Mercedes van Lewis Hamilton, om meteen daarna weer ver terug te vallen door het veld. "No power”, brulde hij wanhopig door zijn boordradio, waarna de echte ellende nog moest beginnen. Vol klapte Kimi Räikkönen onbedoeld op de staart van de Limburger.

Niet opgelost
"In de ronde naar de grid zei ik al dat er iets mis was en het is gewoon niet opgelost”, vertelde Verstappen voor de camera’s van Ziggo Sport. "Het lijkt hetzelfde probleem te zijn als we in Monza hadden.” Scheldend en tierend gooide Verstappen in de grindbak zijn stuurtje de auto uit, waarna hij terug naar de paddock wandelde. Uitvalbeurt nummer 3 van 2020, zijn 2e op rij.

Toch wel uitgevallen
"Dat Kimi er bij me op klapt, vind ik niet erg. Ik was toch wel uitgevallen. Dat heb je met dat gezeik bij de start, dan kom je in die posities terecht. Niet normaal dat het 2 wedstrijden achter elkaar gebeurt”, zei Verstappen bij Ziggo. "Op dit moment ben ik er wel even klaar mee. Heb ik er niet zo veel zin meer in…”