Verstappen is lastig tweeluik doorgekomen en kijkt nu vooruit

8 september 2019

Getty Images

Max Verstappen ging als een baas de zomerstop in, met 2 zeges in de laatste 4 races. Maar na de stop begon de Formule 1-coureur moeizaam aan de 2 eerste Grands Prix. In België viel hij na 1 ronde uit, in Italië moest hij achteraan beginnen.


De Nederlander wist dat hij deze GP's even door moest komen en kijkt nu weer vooruit. Tegen AD-verslaggever Arjan Schouten zegt hij: ,,Ik ben wel weer eens toe aan een fatsoenlijk weekend. Vanaf nu gaan we weer vol gas geven.”

Z'n blik op de race
,,Alles zat een beetje tegen. Als je van achteren start, klopt het soms allemaal perfect, zoals vorig jaar in Amerika. Maar dat kan natuurlijk niet altijd. Nu had ik al een beetje pech in de eerste ronde, maar daar was nog niks verloren. Daarna zat ik een tijdje vast achter Sergio Pérez, die op de rechte stukken een ontzettend hoge topsnelheid heeft. En vervolgens zat het ook nog eens tegen met mijn pitstop net voor de virtual safety car, waarbij ik weer 10 á 12 seconden verloor. Tja, dat ga je natuurlijk nooit meer inhalen…”
Honda-motor
Verstappen kon in Italië voor het eerst gebruik maken van de nieuwe Honda-motor. En daar was hij blij mee: ,,Die is wel weer iets beter dan we hadden. En aan mijn snelheid hier lag het niet. Maar ik moest van achteren komen en alles zat gewoon een beetje tegen. Dat is natuurlijk niet ideaal.”


Komende GP's
Er komen nu leukere raceweekenden aan voor Verstappen. De aankomende Grand Prix is in Singapore, waar Red Bull over het algemeen goed presteert. Het schijnt zelfs te gaan regenen op zondag 22 september, als de race plaatsvindt.