Verstappen over zijn jeugd en eetgewoonten: ‘Dan zou ik sumoworstelen moeten doen’

23 mei 2019

ANP

Met een Formule 1-coureur als vader en een beroemde karter als moeder stond het eigenlijk in de sterren geschreven dat Max Verstappen een groot racer zou worden. Dat zegt de Nederlandse Red Bull-coureur in een interview met Mobil 1 The Grid.


"Ik weet nog dat ik als 3-jarige altijd rondjes aan het fietsen was op de paddock. (...) De hele dag was ik weg, ik kwam alleen af en toe wat te drinken halen. En daarna ging ik weer op de fiets, kijken naar de races. Dat deed ik alleen of soms met een vriendje", schetst Verstappen zijn jeugd. "De paddock was altijd één grote speelruimte. Ik rende rond, raakte alles aan. Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld, maar als je terugkijkt is dat natuurlijk niet zo."

School = stom
Maar er was ook nog zoiets als school. Verstappen, niet bepaald een academicus, voelde zich er niet thuis. "Ik hield er echt niet van. Ik bedoel: natuurlijk is school belangrijk als je het nodig hebt. Ik zei altijd tegen mezelf dat ik ervoor wilde zorgen dat ik school niet nodig zou hebben om een goed leven te leiden."

Sumoworstelaar
Eten is altijd een groot onderwerp bij F1-coureurs. Ze reizen namelijk veel en dan is het moeilijk om gezond te blijven eten. "Ik ben één van de zwaarste en langste coureurs", aldus Verstappen. "Het heeft allemaal te maken met je lichaamsbouw. Het is ook genetisch. In mijn familie zijn we allemaal een beetje zwaargebouwd. Als ik zou eten wat ik wil, dan zou ik waarschijnlijk aan sumoworstelen gaan doen. Ik hou van ongezond voedsel als een burger, pizza en pasta. Maar mijn favoriete eten is tomatensoep en carpaccio."