Verstappen kan leven met P3: ‘Komen dichter bij Mercedes, dat is positief’

10 oktober 2020

ANP

Beide Mercedes-coureurs doken zaterdagmiddag net onder de snelle tijd van Max Verstappen in de kwalificatie, maar de Nederlander toonde zich na afloop een waardig 'verliezer'. Bovendien was de coureur van Red Bull ook gewoon tevreden over zijn P3.


"De auto was goed, de kwalificatie was goed, ik voelde me comfortabel. Ja, dit was gewoon een goede kwalificatie”, analyseerde de Limburger zichzelf.

Verbeteringen
In de eerste run in Q3 leek hij zelfs even op weg naar de 3e pole uit zijn carrière. In tegenstelling tot beide Mercedessen bleef verbetering bij Verstappen echter uit in de ultieme run. "Het kwam daar niet helemaal naar ons toe, het glipte een beetje bij ons vandaan”, merkte Verstappen, die echter tevreden was over de opmars van zijn team. "We weten allemaal dat er bij de start van dit seizoen een paar dingen gewoon nog niet goed waren, maar die pakken we aan en proberen we te verbeteren.”

Komen dichter bij Mercedes
Op dat gebied had hij niets te klagen in de koude Eifel, waar vrijdag vanwege het slechte weer niet getraind werd en voorafgaand aan de kwalificatie slechts 1 uurtje actie op het asfalt ingepland stond. "Daarom zijn er ook nog wel onzekerheden, want we hebben hier nog niet een goede ‘long run’ kunnen doen. Maar vooralsnog lijkt de auto goed te werken dit weekend. We hebben een paar upgrades mee, die nog wel geanalyseerd en geoptimaliseerd moeten worden, maar we zijn zeker op de juiste weg. We komen steeds dichter bij Mercedes en dat is positief.”