🎥 | Verstappen kent zijn plaats na kwalificatie: ‘Weet je, P3 is op een baan als deze gewoon oké voor ons’

5 december 2020

AFP

Onthoofd startte Mercedes aan de kwalificatie, zonder Lewis Hamilton. Maar zoals Max Verstappen vooraf al wist, veranderde dat voor hem weinig. Mercedes was sneller en bleef sneller.


Daar zat hij weer, op zijn vertrouwde positie naast 2 Mercedes-coureurs. Ook zonder Lewis Hamilton moest Max Verstappen genoegen nemen met P3 in de kwalificatie. "Kun je mijn afdruk eigenlijk al zien op deze stoel?”, vroeg Verstappen zich af tijdens de persconferentie in Bahrein, ondertussen zijn vertrouwde zetel inspecterend. "Hmmm, ik denk dat ik deze stoel na dit seizoen maar mee naar huis neem. Zit heel comfortabel."

Beter kon niet
Verstappen kan het weten, voor de 9e keer dit jaar beëindigde hij de kwalificatie op P3. En hoewel hij bijzonder dicht op de pole van Valtteri Bottas (0,056) en nog dichter op de 2e plaats van invaller George Russell zat, kende hij zijn plaats na het razende spel van duizendsten. "Ik reed een prima rondje en zat er zo dicht op als ik kon. Maar dat kleine verschil is ook wel weer logisch te verklaren omdat we hier op een kort rondje rijden."

'Dit is oké voor ons'
Slechts 3,5 kilometer racen in de woestijn. Even leek Verstappen te flirten met pole. Maar na een rappe eerste run, knalden beide Mercedessen al meteen nipt onderdoor. En in het slot kwam er geen verbetering meer bij. "Ik sta binnen een tiende van een seconde, dat is natuurlijk niet slecht. Weet je, P3 is op een baan als deze gewoon oké voor ons."

Check hieronder de samenvatting van de kwalificatie