Verstappen laat zich uit over mogelijk kampioenschap dit jaar: ‘Dan is alles nog mogelijk’

17 april 2019

AFP

Elke Nederlandse Formule 1-fan droomt ervan: een landgenoot als wereldkampioen. Met Max Verstappen hebben 'we' ook goud in handen. Met een nieuwe motorleverancier (Honda) hoopt de Red Bull-coureur een gooi te doen naar de wereldtitel. Lukt dat al dit jaar?


"Het is nog heel vroeg in het seizoen en we staan 3de in het kampioenschap, dus alles is nog mogelijk", stelde Verstappen tegenover de camera's van Motorsport. "We moeten zorgen dat we heel snel goede updates voor de motor en auto krijgen. Dan is alles nog mogelijk."

Goede start
Max reed in de eerste 3 races naar de volgende resultaten: P3 in Australië, P4 in Bahrein en ook een P4 in China. "Over het algemeen kunnen we tevreden zijn met de start", aldus de Nederlander. "Ik denk dat we niet konden verwachten dat we gelijk mee zouden doen voor de overwinning. Dat is ook niet realistisch."

Verstappen wijst naar de nieuwe samenwerking met Honda. "Dat heeft ook even tijd nodig. Tot nu toe ben ik heel tevreden met Honda. De motor houdt het goed uit. Natuurlijk, het vermogen kan altijd beter, maar dat wisten we. Daar zijn ze ook ontzettend hard mee aan het werk om dat voor elkaar te krijgen. Maar we mogen niet klagen."

Mercedes en Ferrari
Vooral op circuit met lange rechte stukken komt Red Bull simpelweg nog te kort. Dat weet ook Verstappen. Toch ziet hij al betere dingen dan voorgaande jaren. "Ik denk dat we nog altijd stappen kunnen maken qua vermogen, maar we zitten al iets dichterbij. Van de autokant moeten we ook nog stappen maken om écht mee te kunnen vechten."