Verstappen maakt zich geen zorgen na teleurstellende 1ste testweek (video)

1 maart 2018

Max Verstappen heeft de 1ste testweek met de RB14 er op zitten en dat ging nog niet helemaal zoals Red Bull en de coureur hadden gehoopt. Toch maakt Max zich nog geen zorgen: "Het heeft geen zin om nu naar rondetijden te kijken. Deze wagen is een stap voorwaarts. We hebben niet gereden voor het resultaat."


Op de 4e en laatste testdag van deze week, belande Max Verstappen met zijn auto in de grindbak.

Slecht weer
Na een week testen kijkt Verstappen met Motorsport.com terug op de 1ste testweek: "Dit was natuurlijk niet de allerbeste week qua temperaturen en condities. Maar goed, dat is voor iedereen uiteindelijk hetzelfde."

4e testdag
Volgens de jonge Limburger had het in de ochtend weinig zin om de garage uit te komen omdat de baan nog te nat was. Uiteindelijk reed hij smorgens maar 5 rondes: "Ik heb een paar runs op intermediates gedaan een deed wat aerotests voor het team." Smiddags wilde Max toch wat meer risico nemen: "Uiteindelijk moet je een beetje de limieten opzoeken. Ik ging het grind in bij bocht 12, wilde achteruit rijden maar kwam vast te zitten."

Tests
Verstappen benadrukt nog maar eens dat resultaten niet zo belangrijk zijn tijdens de testweek: "Je wilt weten of alles goed werkt en zo hebben we data verzameld. We hebben een paar momenten van oponthoud gehad en dat wil je liever niet, maar dat hoort er bij." Toch hopen ze bij Red Bull dat ze volgende week wat meer ronden kunnen testen. Verstappen: "Hopelijk wordt het volgende week wat zonniger."