Verstappen hoopt maximaal te scoren in Singapore: ‘1 van mijn favoriete circuits’

17 september 2019

BSR/WENN 1

Komend weekend staat 1 van de favoriete races van Max Verstappen op het programma. Dan wordt in het kunstmatig verlichte Singapore gereden. Max hoopt beter te scoren dan de afgelopen 2 Formule 1-races.


Tijdens de GP van Spa en Monza zat het bepaald niet mee voor Max. In België viel de Nederlander al na 300 meter uit en in Monza moest Max zich door een motorwissel van achteren naar een 7e plek knokken. Op de site van Red Bull laat Max weten de lat nu een stuk hoger te leggen.

Kwalificatie
"Het is een race waar we het doorgaans beter doen dan op bijvoorbeeld Monza en Spa, en hopelijk hebben we dit weekend opnieuw succes. Inhalen is er wel erg lastig, dus de kwalificatie is de sleutel", aldus Max. Vorig jaar kwalificeerde hij zich als 2e nipt achter Lewis Hamilton. Na een spannend gevecht met Vettel pakte reed Max ook de race als 2e uit.

Favoriete circuit
Max laat zich ook ontvallen dat Singapore 1 van zijn lievelingscircuits is. Dat heeft een duidelijke reden. "Ik hou van het rijden onder kunstlicht, omdat het meer karakter geeft aan het circuit. En ik hou van dit raceweekend omdat het anders is dan een normale race."

Wanneer wordt er geracet?
De Grand Prix van Singapore start komend weekend een uurtje eerder dan normaal. Zondag gaan om 14:10 de startlichten op groen.