Verstappen: ‘Ik heb het maximale eruit gehaald’

1 november 2015

PHOTO_NEWS
Verstappen: Het maximale eruit gehaald

Max Verstappen hoopte op een regenrace in Mexico, maar die wens werd niet vervuld. Desondanks reed de jongste coureur aller tijden in de Formule 1 zondag opnieuw in de punten. De achttienjarige coureur eindigde als negende in de Grand Prix van Mexico, goed voor 2 punten. Het was al de vijfde race op rij dat Verstappen bij de eerste tien finishte.

,,Ik heb het maximale eruit gehaald", zei de Limburgse coureur op Verstappen.nl. ,,Mijn race ging best goed. De start was prima en ik ging naar de zesde plaats, ik kon mijn eigen tempo rijden. Op een gegeven moment kon ik de Red Bulls bijhouden, maar ik moest ze laten gaan omdat mijn motor te heet werd. Vanaf dat moment was het niet de gemakkelijkste race.

Niet beter
Het leidde ertoe dat plaatselijke held Sergio Perez (Force India) tegen het einde van de race Verstappen van de achtste plaats verdrong. ,,Door het gebrek aan topsnelheid kon ik de Force India niet achter me houden. Ik maakte een foutje in het stadiongedeelte, maar Perez zou me toch wel voorbij zijn gegaan. Ik had het niet beter kunnen doen.''

Lees ook: Heerlijke foto! Verstappen schrikt zich dood
Lees ook: Top 100 talenten bomvol Eredivisie-spelers
Lees ook: Feyenoord-fans onttroond met grootste spandoek van Europa!