Verstappen mist Ricciardo als teamgenoot: ‘Rookies nog niet met set-up bezig’

20 oktober 2019

ANP

Het Formule-1 seizoen van Red Bull valt tot nu toe een beetje tegen. Vooral de teamgenoten van Max Verstappen lieten veel punten liggen, maar de auto doet het ook minder goed dan vorig jaar. Verstappen heeft wel een idee hoe dat komt.


Het team wisselde vorig jaar van motorleverancier en zag topcoureur Daniel Ricciardo naar Renault overstappen.

Matige teamgenoten
Sinds het vertrek van Ricciardo heeft Verstappen al 2 teamgenoten gehad. Eerst kwam Pierre Gasly, maar die werd na een half seizoen alweer vervangen vanwege tegenvallende resultaten. Alexander Albon doet het wat beter, maar Verstappen heeft maar weinig aan zulke teamgenoten.

Geen set-ups testen
En dat is precies waarom Verstappen Ricciardo zo mist, legt hij uit in een interview met Ziggo Sports: "Het verschil met de voorgaande jaren is dat we toen op vrijdagen 2 verschillende kanten op konden gaan met de set-up van de auto."

Rookies zijn niet met set-up bezig
"Uiteindelijk kon je daarna de beste combinatie van de verschillende set-ups zoeken. Nu, met een rookie die naar nieuwe circuits gaat, is dat lastiger. Je kan niet verwachten dat een coureur op een circuit dat hij nog niet kent meteen met de set-up bezig is. Hij moet eerst de baan leren kennen", legt hij uit.

Dingen proberen
Daardoor is Verstappen bijna alleen op zichzelf aangewezen om de auto af te stellen en kan hij alleen zelf dingen testen. "Het is qua set-up dus wel een nadeel te noemen dat Ricciardo er niet meer is. Normaal kan je verschillende dingen proberen aan beide kanten van de garage, maar nu gebeurt het eigenlijk vooral aan mijn kant", aldus Verstappen.