‘Verstappen moet de auto-afstelling van Pérez volgen in Australië’

31 maart 2023

Getty Images

Max Verstappen racet komende zondag de Grand Prix van Australië en was vrijdag - net als de andere Formule 1-coureurs - al op de baan voor de vrije trainingen. De coureur van Red Bull koos voor een andere set-up dan teamgenoot Sergio Pérez. Red Bull-adviseur Helmut Marko zag dat de auto-afstelling van Pérez beter was en raadt Verstappen dan ook aan het voorbeeld van de Mexicaan te volgen.


Pérez reed met meer downforce, wat de Red Bull in dit geval wat veiliger maakt. Verstappen was iets sneller bij de 1e vrije trainingen, maar had minder controle over de auto. Bij de 2e vrije training viel er ook regen en een auto met meer downforce kan daar beter mee omgaan. Mocht het in de race ook regenen - de kans is klein, is de auto van Pérez beter.

Marko tegen het Oostenrijkse Servus TV: "We zijn snel, al is de auto soms nog wat nerveus. Vooral Max heeft volgens mij behoefte aan iets meer downforce dan waar hij vandaag mee reed. Maar ik neem aan dat het een spannende race wordt. Als we dit weer houden, dan wil je helemaal graag met iets meer downforce rijden."