Verstappen over simracen: ‘Helpt om scherpte te behouden’

21 mei 2020

REUTERS
Verstappen simracen

Max Verstappen moet nog even wachten voordat hij weer de weg op mag voor een Formule 1-race. De 22-jarige Nederlander is actief in de virtuele wereld van de Formule 1: simracen. Op het Instagram-account van Puma praat Verstappen erover met ex-coureur David Coulthard


"Ik hou er echt van om thuis te zijn. Tijdens een F1-seizoen kom ik graag terug naar mijn appartement na de wedstrijd, het is er gezellig en rustig. Maar ik moet toegeven, in de afgelopen weken is het soms een beetje saai geworden”, aldus de Red Bull-coureur. "Het grootste deel van de tijd heb ik al simracend doorgebracht en bovendien heb ik de helft van het aanbod van Netflix al bekeken. Nu mogen we eindelijk weer naar buiten, wat vooral leuk is om te trainen.”

Trainen maar
Verstappen houdt zijn conditie op pijl. "Ik weeg mezelf elke dag. Ik kom snel aan als ik de verkeerde dingen eet of drink, ik moet voorzichtig zijn. Thuis heb ik een hometrainer, een roeimachine en gewichten en ik werk ook veel met elastieken. Ik heb het niet moeilijk gevonden om mezelf fit te houden want ik wil altijd zo goed mogelijk voorbereid zijn zodat ik niet fysiek beperkt wordt tijdens het rijden.”

Accepteren
Toch is de Nederlander vooral in de simulator te vinden. "Ik vind gewoon dat het me helpt om mijn mentale scherpte te behouden. Als ik een qualifier rijd in een simulator, als ik begin te oefenen of in duel ga, is de druk net zo groot als in het echt rijden. De simulaties zijn nu zeer realistisch, er kan niets aan deze gedwongen pauze worden gedaan, je moet dat accepteren en proberen er het beste van te maken.”

De 1e échte Formule 1-race staat op de agenda voor 5 juli: de GP van Oostenrijk op de Red Bull Ring, de thuisbasis van Verstappen en zijn team. F1 2019 op de sim vindt hij echter helemaal niets...