Verstappen rijdt zichzelf naar podium in eerste F1-race van 2019, Bottas pakt de zege (video’s)

17 maart 2019

Beeldbewerking Sportnieuws.nl

De eerste race van 2019 is voor Valtteri Bottas! De Finse coureur van Mercedes pakte bij de start de leiding in Australië en gaf die alleen nog even uit handen tijdens de pitstops. Max Verstappen vocht zichzelf naar een 3e plek in Melbourne.


De start verliep redelijk soepeltjes. Verstappen verdedigde met hand en tand zijn 4e plek, die Charles Leclerc graag wilde pakken. Daniel Ricciardo verloor op het gras zijn voorvleugel en moest meteen naar de pitstraat. Bottas pakte de leiding in de race, na een veel betere start dan die van Lewis Hamilton.
Rook bij Sainz
Carlos Sainz moest na 11 rondjes zijn auto voor de pitstraat parkeren. Er kwam rook uit zijn McLaren! De eerste uitvaller van de race.
Verstappen jaagt
Na alle pitstops kwam Verstappen weer terug op P4. Maar vlak daarna kreeg hij Sebastian Vettel in het vizier. De nummer 3 van de race werd op prachtige wijze ingehaald door de Nederlander van Red Bull Racing.
Meteen daarna zat Verstappen te pushen bij Hamilton voor P2. Bijzonder, aangezien Mercedes véél sneller was dan het soepie tijdens de kwalificatie. Toch kreeg de Britse wereldkampioen te maken met volle druk van Verstappen in het slot van de race.

Het lukte de Nederlander niet om Hamilton te passeren: P3 voor Verstappen. Bottas kreeg 26 punten, omdat hij de snelste raceronde reed in Australië. Vanaf dit seizoen geldt de regel dat je daar een bonuspunt voor krijgt, mits je in de top 10 eindigt.