Verstappen rijdt Ricciardo van de baan in Hongarije, krijgt tijdstraf (video)

30 juli 2017

De GP van Hongarije begon niet goed voor Daniel Ricciardo. Hij is eruit geknikkerd door niemand minder dan zijn teamgenoot Max Verstappen. Dit doet pijn bij Red Bull Racing!


Max Verstappen leek een goede start te hebben, maar werd van de baan geduwd door Valtteri Bottas. Hij moest daardoor Daniel Ricciardo rechts aan zich voorbij laten gaan, maar probeerde er aan de binnenkant toch naast te komen.

Botsing
Dat ging mis! Verstappen had te veel snelheid en bij het insturen blokkeerde hij en gleed hij naar de buitenbocht. En wie zat daar? Juist, teamgenoot Ricciardo. Het rechtervoorwiel van Max' auto beschadigde de zijkant van Ricciardo's auto, die daardoor slipte.

Tijdstraf
Max kreeg daarvoor een tijdstraf van 10 seconden, zo heeft de wedstrijdleiding bepaald. De safetycar is er door dit ongeluk uitgegaan. In ronde 6 werd de race weer hervat.

Reactie Ricciardo
Uiteraard is Ricciardo niet blij. Na afloop zei hij tegen Ziggo dat hij wist wie het gedaan had: Max. "Ik was verrast. Hij remde veel te laat. Hij verloor natuurlijk wat posities en dat wilde hij goedmaken, maar dit was fout."

"Natuurlijk ben ik boos op hem, er is gewoon geen excuus. We zullen zien wat ik tegen hem ga zeggen na afloop van de race. Ik ga ervan uit dat hij toegeeft dat hij een fout maakte. Als hij dat niet doet, hebben we grotere problemen."