Verstappen rijdt straks een race met een geweldige historie (video’s)

24 juli 2016

ANP
GP Hongarije

Formule 1 in Hongarije is altijd leuk. De afgelopen 2 jaren waren fantastische races en ook daarvoor was sinds 1986 al genoeg te beleven even buiten Budapest. Inhaalacties, crashes, 1e overwinningen, bijzaken: check hier een paar hoogtepunten uit 30 jaar F1 op de Hungaroring om je voor te bereiden op de start van 14:00.

Vorig jaar overleed Jules Bianchi vlak voor de wedstrijd na zijn ongeluk in Japan, 2014. Wat volgde was een eerbetoon met een spetter van een race:
Grapje van Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene na afloop, die winnaar Sebastian Vettel zogenaamd wilde interviewen.
Sergio Perez (Force India) ging in de trainingen heel ziek over de kop.
Dat jaar dat Fernando Alonso een jonge Lewis Hamilton naaide in de kwalificatie, met een piswoeste McLaren-teambaas Ron Dennis als gevolg: 2007.
Het is al even geleden, maar tijdens de 1e Hongaarse GP pakte Nelson Piquet driftend(!) aan de buitenkant van bocht 1 Aryton Senna. Wow.
Nog een keer Alonso, die Michael Schumacher precies 10 jaar geleden na een heerlijk gevecht inhaalde. Hoor die V10-motor janken!
Die 2006-editie was trouwens misschien wel de mooiste Hongaarse GP ooit. Jenson Button won zijn 1e Grand Prix. Jaren later werd de Brit wereldkampioen.
Nog een momentje uit 2006, de spectaculaire crash van Kimi Raikkonen in de McLaren.
In 2005 mocht de Israëliër Chanoch Nissany voor heel veel geld een vrije training rijden bij Minardi, dat het geld wel kon gebruiken. Het was goed te zien dat hij de ideale lijn niet echt kon vinden, grote moeite had om de auto op de baan te houden en niet op de juiste momenten schakelde. Uitgeput kwam hij binnen met de melding 'te veel grip te hebben'. Dat bestaat helemaal niet. Mafkees.
Button won in 2011 weer in Hongarije en deed vrij legendarisch de groeten aan zijn moeder voor een miljoenenpubliek.
Om af te sluiten: de geschiedenis van de Hongaarse GP.
Max Verstappen hoopt een aantal mooie momenten toe te voegen aan dit heerlijke rijtje. De Nederlander begint straks vanaf P4.


Door: Ilja GP Hilhorst