Verstappen: ‘Of je soms een klootzak moet zijn? Absoluut’

19 september 2019

ANP

Max Verstappen is sinds dit seizoen de onbetwiste kopman bij Red Bull. De Nederlander wil natuurlijk dolgraag op dit topniveau blijven - en liever nog een stapje hoger gaan - en moet daar soms best een klootzak voor zijn, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.


„Of je soms een klootzak moet zijn? Absoluut”, aldus Verstappen. Hij gaf meteen een recent voorbeeld: Charles Leclerc weigerde om Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel een slipstream te geven in de kwalificatie voor de GP van Monza, pakte pole en won een dag later de 'thuisrace'.

Aan jezelf denken
„In zo’n situatie heb ik dit jaar nog niet gezeten", zegt Verstappen. ,,Maar er was natuurlijk nog weinig tijd over. Dan weet je: als ik nu niet doorrijd, kan ik zelf geen ronde neerzetten. Dan denk je dus aan jezelf."

Voor jezelf opkomen
De Nederlander rijdt dan ook niet in de Formule 1 om vrienden te maken. Winnen is het enige dat telt. „Je moet soms je mannetje staan. Dat betekent niet gelijk dat je een klootzak bent, maar je moet voor jezelf opkomen. Anders haal je het normaal gesproken niet, nee. Niet als eerste coureur in ieder geval.”