Verstappen somt rijtje toekomstige concurrenten op: ‘Niet alleen Leclerc’

20 augustus 2019

AFP

Max Verstappen en Charles Leclerc worden vaak genoemd als 2 toekomstige wereldkampioenen. De Formule 1-coureurs zouden in de toekomst regelmatig gaan vechten en strijden met elkaar. Maar Verstappen vindt dat je daar wat andere coureurs te kort mee doet.


Zo kijkt de Nederlandse coureur van Red Bull Racing ook naar de rijders die vorig seizoen uit de Formule 2 zijn gekomen. George Russell, Lando Norris en Alexander Albon zouden in een betere auto ook mee kunnen strijden om de titel, denkt Verstappen. Albon rijdt vanaf de zomerstop ook voor Red Bull. Hij neemt het plekje van Pierre Gasly over.

Russell kan niet concurreren met de rest, omdat de Williams waar hij in rijdt de langzaamste van het circuit is. De McLaren van Norris is momenteel 'the best of the rest'.

Respect voor Leclerc
Verstappen heeft nog wel lovende woorden voor Leclerc, laat hij weten aan Motorsport.com. "Natuurlijk hebben we zo onze momenten gehad in de karting, maar volgens mij zijn we daar wel overheen gegroeid. We rijden nu allebei in de Formule 1 en leven allebei onze droom. We racen allebei waar we willen racen. Toen we nog in de karting reden, was dit onze droom. Als je er dan samen weet te komen, dan is dat natuurlijk fantastisch. Ik heb heel veel respect voor Charles."