Verstappen stelt teleur bij tweede vrije training

14 april 2017

Max Verstappen kende een ongelukkige tweede vrije training in Bahrein. Met zijn 1.32,245 - de achtste tijd - was de Limburger weliswaar sneller dan eerder vanmiddag, maar zijn Red Bull stond lange tijd in de garage met pech. Vettel noteerde de snelste tijd: 1.31,310.


Verstappen kon tijdens VT2 minder rondjes rijden dan hij gewild zou hebben. In het tweede gedeelte van de training stond zijn Red Bull lange tijd stil in de garage, waardoor hij weinig kilometers kon maken. Oorzaak hiervan zou de T-wing van Valtteri Bottas zijn geweest. De Fin verloor deze eerder in de training. Verstappen raakte dit onderdeel per ongeluk, waarna hij zijn weg niet meer normaal kon vervolgen.

Gekte bij Ferrari
Halverwege de training deed er zich misschien nog wel iets gekkers voor bij de Ferrari van Sebastian Vettel. Over de boardradio meldde de Duitser dat er iets niet helemaal in orde was met zijn display. Na een paar minuten traag rondgereden te hebben buiten de baan zette hij alles uit, waarna de marshals hem terug naar de pitstraat duwden. Na het oplappen van zijn bolide kon hij de training weer voortzetten.

Kwalificatie
Zaterdagmiddag volgt om 14.00 uur de laatste vrije training, waarna om 17.00 uur de kwalificatie op het programma staat. Zowel deze training als de kwalificatie en de race zijn via een liveblog op onze website te volgen. Ziggo Sport zendt het uit op TV.