Verstappen was al effe op de hoogte van stoeltjeswissel: ‘Kwam voor mij niet als een verrassing’

29 augustus 2019

ANP

Het complete Formule 1-circus keek raar op toen Red Bull onlangs aankondigde dat niet Pierre Gasly maar Alex Albon na de zomerstop op het stoeltje naast Max Verstappen zou zitten. De Nederlander zelf wist het al een tijdje. "Het kwam die maandag (12 augustus, red.) niet meer als een verrassing voor mij", aldus Verstappen tegenover de Telegraaf.


"Ik wist het al een paar dagen eerder, toen ik bij het team nog simulatorwerk deed voor mijn vakantie", sprak Verstappen, wie het weinig boeit wie zijn teamgenoot is. "De tijd zal leren hoe het gaat. Ik schat Alex hoog in, maar Pierre ook."

Gelijk gridstraf aan de broek
Albon begint zijn Red Bull-carrière overigens op de achterste startrij van de grid bij de Grand Prix van België. De 23-jarige Thai kreeg een gridstraf aan zijn broek, omdat zijn krachtbron al voor de 3de keer een update heeft gekregen. Ook Daniil Kvyat, rijdend bij zusterteam Toro Rosso, moet van achteren beginnen.

Verstappen en Pierre Gasly, de Fransman die door Red Bull is teruggezet naar Toro Rosso, krijgen pas later in het seizoen de beschikking over de verbeterde motor. Dat betekent dat zij in België nog geen gridstraffen hebben. Waarschijnlijk volgt die voor hen in Monza.