Verstappen wil glad circuit in Mexico: We moeten een regendans doen!

30 oktober 2015

ANP Foto

Als het aan Max Verstappen ligt, regent het komend weekeinde in Mexico. De Nederlandse formule 1-coureur heeft goede herinneringen aan de vorige grand prix in Texas, waar het vrijwel de hele race plensde en Verstappen in de race als vierde eindigde.

Regendans
,,We moeten een regendans gaan doen! In Austin heeft de regen flink geholpen, dus hopelijk krijgen we hier ook wat neerslag'', zegt de Limburger op Verstappen.nl.Β De voorspellingen voldoen in ieder geval aan zijn wensen. Er wordt voor zowel zaterdag als zondag regen verwacht op Autodrome Hermanos Rodriguez, waar voor het eerst sinds 1992 weer een Grand Prix van Mexico wordt verreden.

Optimistisch
Het snelle circuit in Mexico-Stad, gelegen op 2200 meter hoogte, lijkt niet ideaal voor de Toro Rosso van Verstappen, maar toch is de achttienjarige rookie optimistisch over een goede uitslag. ,,Ik denk dat best glad zal zijn. Onze auto presteert sterk als het asfalt glad is en in snelle bochten. Helaas zijn er hier niet zoveel hogesnelheidsbochten, maar het ziet er niet verkeerd uit.''

Lees ook: Bankzitters van Heracles hebben het niet meer koud tijdens wedstrijden
Lees ook: Vriendin doodsbang met Max Verstappen in de auto (video)
Lees ook: Top 100 talenten bomvol Eredivisie-spelers