Verstappen wil met regen weer aan punten snuffelen

1 november 2015

GETTY
Verstappen ruikt opnieuw de punten

Max Verstappen gaat zondag in Mexico-Stad opnieuw op jacht naar een topklassering in de Formule 1. De 18-jarige coureur van Toro Rosso begint de Grote Prijs van Mexico, die na 23 jaar terug is op de kalender, vanaf de 8e plek. Verstappen hoopt dat de voorspelde regen ook daadwerkelijk gaat vallen op het fors vernieuwde circuit, dat op ruim 2200 meter hoogte ligt.

Regen
"We zijn goed in de regen'', spreekt Verstappen vooral over zijn eigen kwaliteiten. Een trekje dat hij van vader Jos heeft overgenomen. Wie herinnert zich niet de glorieuze regenraces in bijvoorbeeld Canada (2000) en Maleisië (2001)?
Indruk
Max maakte vorige week opnieuw grote indruk door naar de vierde plaats te rijden in de GP van de Verenigde Staten. Verstappen voerde zijn puntentotaal daarmee op naar 45, goed voor de tiende plaats in de WK-stand. Lewis Hamilton verzekerde zich in Texas al van titelprolongatie. De Brit vertrekt zondag in Mexico-Stad vanaf de voorste startrij, waar hij naast teamgenoot Nico Rosberg staat. De Grote Prijs van Mexico begint om 20.00 uur Nederlandse tijd.

Lees ook: Top 100 talenten bomvol Eredivisie-spelers
Lees ook: Feyenoord-fans onttroond met grootste spandoek van Europa!
Lees ook: Sportieve Lahm maakt eerste overtreding in ruim een jaar