Verstappen: Ik wil op een bepaald moment het WK kunnen winnen

19 mei 2017

Getty Images

Toen Max Verstappen vorig jaar na de GP van Rusland werd doorgeschoven van Toro Rosso naar het grote Red Bull Racing, hadden waarschijnlijk weinig mensen verwacht dat de Nederlander zo goed zou presteren. De Nederlander stond al 8 keer op het podium en wordt door velen beschreven als 1 van de beste rijders in de Formule 1.


Verstappen zelf heeft maar 1 doel voor ogen en dat is ooit wereldkampioen worden in de Koningsklasse van de autosport. De 19-jarige coureur wordt door zijn geweldige prestaties dan ook vaak in verband gebracht met een eventuele overstap naar Mercedes of Ferrari. Verstappen liet aan CNN weten hoe hij denkt over zijn situatie.

Ferrari en Mercedes superieur
Red Bull Racing is dit jaar duidelijk het 3de team. Ferrari en Mercedes zijn superieur en Red Bull zal flinke upgrades moeten doorvoeren willen zij de strijd aan kunnen gaan. Van de teams achter Red Bull heeft de Oostenrijkse stal weinig te duchten. Dat is ook voornamelijk de reden dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo tot nu toe een vrij eenzaam seizoen rijden. Aangezien het team wel beschikt over 2 absolute topcoureurs is dit vrij frustrerend voor zowel het team als de rijders.

Niet achter de feiten aan blijven lopen
In gesprek met CNN geeft Verstappen aan dat zijn team niet te lang achter de feiten aan moet blijven lopen. "Ik wil op een bepaald moment wel het WK kunnen winnen", aldus de Nederlander.

Dankbare Verstappen
Dit betekent echter niet dat Verstappen zomaar even de overstap maakt naar Ferrari of Mercedes. Hij is nog altijd heel dankbaar dat Red Bull Racing het team is geweest dat hem een kans heeft gegeven in de koningsklasse van de autosport. "Red Bull gaf me de kans om in de Formule 1 te racen. Ik ben ze wel iets aan loyaliteit verschuldigd. Het is ook heerlijk werken binnen dit team. Ik voel me goed hier. Loyaliteit is misschien niet meer vanzelfsprekend, maar het is prettig om het team iets terug te kunnen geven", aldus Verstappen.

Eventuele overstap
Dat de Nederlander niet zomaar zal vertrekken is duidelijk, maar de sportieve prestaties zijn voor Verstappen wel altijd het belangrijkste. Hij is een absolute winnaar en neemt alleen genoegen met het allerbeste. Als Red Bull hem dit kan bieden zal hij ongetwijfeld blijven maar wanneer blijkt dat het team het gat met Ferrari en Mercedes niet kan dichten ligt een overstap voor de hand. Bij Ferrari zal Räikkönen waarschijnlijk stoppen na dit seizoen waar bij Mercedes Bottas beschikt over een contract voor slechts 1 jaar. De naam van Verstappen schijnt regelmatig te worden genoemd bij beide teams. Hetzelfde geldt voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht