Verstappen wil z’n fans ook voor de tv vermaken

28 juni 2020

BSR Agency

Max Verstappen maakt zich klaar om volgende week weer een Formule 1-race te rijden. De coureur van Red Bull Racing blikt met het Duitse Speedweek vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk. Zo belooft Verstappen zijn fans te vermaken, ook al kunnen ze er niet bij zijn.


De Nederlander denkt dat de vrije trainingen eruit zullen zien als testdagen, met die lege tribunes. Bij de kwalificatie heeft hij amper oog voor het publiek, omdat zijn focus geen seconde van het asfalt weg kan. "Het wordt anders, maar als ik in de auto zit wil ik de fans vermaken. Ook als ze niet op de tribune zitten, maar de race op een scherm moeten volgen."

Gaat-ie winnen?
En is Verstappen de favoriet om te winnen in Oostenrijk? Veel kenners zeggen van wel, aangezien hij de vorige 2 edities op de Red Bull Ring ook won. Hijzelf houdt de verwachtingen laag.

Verstappen: "Ik zie mezelf nooit als favoriet en zeker niet op de Red Bull Ring, dat circuit ligt ons niet zo goed als andere banen. De overwinning van vorig jaar was felbevochten. Het wordt deze keer niet makkelijker, ik denk dat Mercedes sterk gaat zijn en niemand weet hoe Ferrari er nu echt voor staat. Het wordt weer een pittig gevecht, maar we doen er alles aan om voor de derde keer op rij te winnen."