Vettel durft nog niet te zeggen of Leclerc beste ploeggenoot ooit is: ‘Daar is het te vroeg voor’

12 oktober 2019

BSR Agency

Daniel Ricciardo, Mark Webber en Kimi Raïkkonen. Zomaar eens wat namen die in het verleden teamgenoot zijn geweest van ex-wereldkampioen Sebastian Vettel. Maar tegenwoordig rijdt Charles Leclerc in de andere Ferrari-bolide en is Vettel zijn status als eerste coureur aan het verliezen.


Niet alleen heeft de Monegask dit seizoen meer WK-punten bij elkaar gesprokkeld. Ook heeft Leclerc zich vaker op pole position gezet (6 keer tegenover slechts één pole voor Vettel) en heeft hij één zege meer dit seizoen dan zijn Duitse kompaan. Toch gaat het Vettel nog te ver om te zeggen dat Leclerc zijn beste teamgenoot ooit is.

Niet te vergelijken 
"Ik denk niet dat het eerlijk is, het is daarvoor te kort. Hij is jong en erg snel, niemand twijfelt daaraan, maar hij zit pas in zijn 2de jaar in de Formule 1'', zegt Vettel tegen Motorsport.com. "Je kunt daarnaast niet goed vergelijken, omdat je dan iedereen - Mark, Kimi, Daniel, Vitantonio en Bourdais - in dezelfde wagen moet zetten op hetzelfde moment."

Vechten op het asfalt
Vettel lijkt dit seizoen vaak moeite te hebben om zijn ploegmaat bij te houden. "Het is goed dat hij een referentiepunt is, vooral op het moment dat ik moeite heb om het maximale uit mezelf en de wagen te halen. Het kan je namelijk helpen. Als team is het goed om 2 coureurs te hebben die voor hetzelfde stukje asfalt vechten."