Vettel ging flink tekeer over de boordradio: ‘Ik heb het recht om boos te zijn’

10 juni 2019

Seb Vettel dacht zondag weer eens een Grand Prix te winnen, maar daar dachten de stewards in Canada anders over. De Duitser kreeg een penalty aan zijn broek vanwege een unsafe re-entry en zag zo de overwinning naar Lewis Hamilton gaan. Vettel was op zijn zachts gezegd niet blij.


Dat blijkt over de boordradio, die Motorsport in handen heeft gekregen.

Engineer: "We hebben een tijdstraf van 5 seconden gekregen vanwege een unsafe re-entry. Hamilton zit 3 seconden achter ons."

Vettel: "Ik kon nergens heen. Serieus, ik kon nergens heen. Ik zag hem wel."

Engineer: "Begrepen."

Vettel: "Ik moest door het gras gaan (...) waar in hemelsnaam moest ik heen gaan? Ik heb gras op mijn wielen. Het is zijn fout dat hij besloot die kant op te gaan. Was hij naar de binnenkant gegaan, was hij er langs gekomen."

Engineer: "Oké, blijf gefocust. Bevestig dat, blijf gefocust. Nog 10 laps te gaan.

Vettel: "Ik ben gefocust, maar zij nemen ons de overwinning af.

Ook na de race ging Vettel nog eventjes door.

Vettel: "Je moet een blinde gast zijn om te denken dat je door het gras kunt gaan en daarna de auto onder controle te houden. Ik had geluk dat ik de muur niet raakte. Waar moest ik in hemelsnaam naartoe gaan? Dit is een vrede wereld zeg ik je. Dit is niet eerlijk.

Vervolgens probeerde teambaas Mattia Binotto zijn pupil te kalmeren, maar dat lukte niet echt.

Vettel: "Ik blijf niet kalm. Dit is niet eerlijk. Niet eerlijk. Ik ben boos... en heb alle reden om boos te zijn. Het maakt me niet uit wat mensen zeggen.