Vettel haalt uit naar Ferrari: ‘Jullie hebben het verkloot’

9 augustus 2020

Getty Images

Het wil dit seizoen nog niet vlotten bij Sebastian Vettel. De Duitser worstelt enorm met zijn Ferrari en ook zondag ging het voor geen meter. Over de boordradio liet hij dan ook zijn frustratie horen richting zijn team. "Jullie hebben het verkloot.”


Na afloop van de Grand Prix vertelde Vettel waarom hij zo gefrustreerd was. "We hadden het er vanochtend over dat het nergens op zou slaan om vroeg te stoppen, dan zouden we in het verkeer terecht komt. En toch is dat precies wat er gebeurde. We kozen ook voor de harde band, maar reden daar zo'n 10 rondes op. Dat sloeg ook al nergens op”, vertelt Vettel bij Sky.

'Waarom?'
"Waarom zou je 10 rondes met de harde band rijden en dan 20 rondes met de mediumband? Daar hadden we het over. Ik denk dat we dus niet het beste resultaat hebben gehaald”, aldus de 4-voudig wereldkampioen die maar 12e werd.

'Ik kan daar weinig meer aan doen'
Vettel worstelde vorige week ook al enorm met de Ferrari op het circuit van Silverstone en zag daar nu geen verandering in. "Het gevoel was iets beter, maar de prestaties waren hetzelfde. De snelheid was hetzelfde en daar kan je vraagtekens bij zetten. Ik kan daar weinig meer aan doen. Ik moet kalm blijven en vooruit kijken naar het volgende weekend.”