Vettel in zak en as bij Ferrari: ‘Ik worstel om m’n zelfvertrouwen te vinden’

3 augustus 2020

BSR Agency

Met een hoop geluk mocht Sebastian Vettel zondag nog 1 schamel puntje bijschrijven voor de WK-stand. De Ferrari-coureur reed weer een belabberde race en werd links en rechts ingehaald. Door lekke banden van Carlos Sainz en Valtteri Bottas schoof de Duitser nog op van P12 naar P10, maar het was verre van goed.


Zondag direct na de race stond hij Jack Plooij van Ziggo Sport al te woord en wilde hij het liever over het weer dan over de race hebben. Op de officiële website van de Formule 1 deed Vettel er nog een schepje bovenop.

'Ik weet niet waarom'
"Het resultaat was dramatisch, maar de auto was ook moeilijk bestuurbaar. Ik worstelde op mijn zelfvertrouwen te vinden, maar ik weet niet waarom. Als ik vanaf de eerste ronde tot het einde zo aan het stoeien was met de auto en mezelf, is er vast iets dat niet klopt."

'Ik had gewoon geen kans'
Depressief klinkend ging Vettel verder: "Het was niet eens een stressvolle race. Ik had gewoon geen kans. Coureurs om me heen waren gewoon sneller dan ik, daarom werd ik ook telkens ingehaald."

Teamgenoot Leclerc is beter
Het rare is dat het hele seizoen teamgenootje Charles Leclerc veel beter is dan Vettel. "We hebben dezelfde auto, dus aan de set-up kan het niet liggen. Het rare is: als je kijkt naar mijn rondes, dan zie je nergens iets waar je naar kan wijzen waar het aan ligt. Ik verlies over het hele rondje gewoon tijd. We moeten voor komend weekend eens goed kijken wat het is en hopen dat we kunnen verbeteren."