Vettel is helemaal niet blij na de eerste vrije trainingen

15 maart 2019

AP

Sebastian Vettel is niet tevreden met de eerste vrije trainingen in Australië. Hij was met zijn Ferrari de baas van de testdagen in Barcelona, maar in Melbourne is dat nog niet het geval. De Duitser heeft het goede gevoel nog niet te pakken, zo zegt hij.


,,Het was een lastige dag voor ons. We zijn nog niet waar we willen zijn'', zei Vettel op vrijdag. ,,Dan heb ik het niet alleen over de rondetijden, maar vooral over hoe de auto voelt en hoe hij zich gedraagt. Ik wist niet echt een lekker ritme te vinden.''

Hamilton is wel blij
Vettel was in de eerste training slechts een fractie langzamer dan Lewis Hamilton, maar in de tweede sessie kwam hij niet verder dan de vijfde tijd. Het verschil met zijn Britse rivaal van Mercedes was toen bijna negen tienden van een seconde.

Hamilton hield juist wel een goed gevoel over aan de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Australië. ,,Het was fijn om weer het circuit op te gaan. Het was lekker weer, er zat veel publiek en ik kreeg een positief gevoel van het rijden in deze bolide. Hier houd ik het meeste van'', aldus de regerend wereldkampioen.