Vettel ‘weet nauwelijks nog wat er allemaal is gebeurd’

28 juli 2019

Getty Images

De regen was zondag de vriend van Sebastian Vettel. De Duitser reed zijn Ferrari vrijwel foutloos over het spekgladde circuit van Hockenheim en wist in de race als 2e te eindigen achter de superieure Max Verstappen.


Vettel kon zijn geluk niet op, want hij was de race vanaf de 20e en laatste plaats vertrokken. "Het was een lange race; er leek geen einde aan te komen. Ik weet nauwelijks nog wat er allemaal is gebeurd", zei de Duitser na de race, waarin veel crashes voor onderbrekingen zorgden en het aantal bandenwissels niet te tellen was.

Slecht seizoen
De Duitser kon een lekker resultaat goed gebruiken, want zijn seizoen verliep tot dusver tegenvallend. Ferrari leek voor aanvang van het seizoen de snelste auto te hebben, maar al snel werd duidelijk dat Mercedes veel beter was. Vettel won nog geen race en staat slechts 4e in de WK-stand, nog achter Verstappen.

Kwalificatie fout
In zijn thuisrace op Hockenheim zat het tegen in de kwalificatie op zaterdag. De viervoudig wereldkampioen viel uit met motorproblemen in de eerste sessie, waardoor hij als laatste moest beginnen aan de race. "Het was lastig rijden in de regen, maar ik kon steeds op het juiste moment inhalen en uit de problemen blijven."