Vettel wil Ferrari laten terugkeren in de winnaarsmodus

25 juli 2019

EPA

Sebastian Vettel is nog altijd vereerd om voor Ferrari te rijden. De Duitser noemt het zelfs een privilege. Wel wil de Formule 1-coureur de Italiaanse renstal terugkrijgen in de 'winnaarsmodus'. En daar begint hij het liefst al dit weekend mee, bij de Grand Prix van Duitsland.


In aanloop naar de GP van Duitsland zei Vettel: ,,Mijn missie en die van het team is om terug te keren in de winnaarsmodus. Als ons dat lukt, maken we weer kans in de strijd om het wereldkampioenschap.”

Underdog
Dat moet dan beginnen op Hockenheim. ,,Ik moet ook realistisch zijn. Ik denk niet dat wij de favoriet zijn”, zei Vettel, die vorig jaar vanaf de koppositie van de natte baan schoof en concurrent Lewis Hamilton er met de zege vandoor zag gaan. Mercedes is dit seizoen ijzersterk en won 9 van de 10 races.

WK-stand
In de WK-stand staat Vettel vierde, met al 100 punten achterstand op titelverdediger Hamilton. Een wereldtitel in de Ferrari is nog altijd het doel, dat hij al 5 jaar najaagt. ,,De druk die ik mezelf opleg, is echter groter dan de druk die van buiten komt”, zei Vettel.