Vettel wint eerste GP door slimme zet, Verstappen heeft opstartproblemen

25 maart 2018

Getty Images

De eerste Grand Prix van dit seizoen is voor Sebastian Vettel! In Australië pakte de Duitser de leiding door een goede pitstop en bleef vervolgens voor Lewis Hamilton. Max Verstappen eindigde na wat pech op een 6e plek.


De start op Albert Park was geen gunstige voor Verstappen. Hij verloor zijn 4e plek aan Kevin Magnussen. Voor de rest hield iedereen wel redelijk zijn plekkie. Aan de Nederlander dus niet de taak om het de Ferrari's moeilijk te maken, maar om die Haas van Magnussen te passeren.

Dat bleek nog moeilijker dan gedacht. In rondje 10 spinde Verstappen, waardoor er meteen nog 3 coureurs langs knalden. Opeens stond-ie op P8.

Vroege uitvallers
Daarvoor moesten Sergey Sirotkin en Marcus Ericsson de strijd al staken. Voor Sirotkin was het helemaal zuur, want de Rus maakte zijn debuut in Australië. De coureur van Williams had problemen met zijn rem.

De pitstop
Kimi Raikkonen besloot vanaf P2 als eerste de pit in te duiken. Lewis Hamilton volgde vanaf pole position een rondje later, Sebastian Vettel reed nog wat langer door. Net zo lang tot-ie Hamilton had gepakt, zo bleek. Door slim denken van het Ferrari-team kwam Vettel voor Hamilton uit. Een nieuwe koploper in de race!

Cruciale fouten bij Haas
Kevin Magnussen moest vlak na zijn pit de auto stilzetten. "Engine failure", riep de coureur van Haas over de boordradio. Romain Grosjean, zijn teamgenootje, pitte een paar rondjes later. Ook de Fransman moest vlak daarna zijn auto aan de kant parkeren...

P1, P3 & P5
Vettel en Hamilton streden vervolgens om P1. Daarachter vochten Raikkonen en Ricciardo om het laatste podiumplekkie. Fernando Alonso, Verstappen, Nico Hülkenberg en Valtteri Bottas wilden allemaal P5 hebben. Ook aan het einde van de race gebeurde er dus nog genoeg.

Finish
Uiteindelijk bleek Vettel sterker in de strijd met Hamilton. Hij kwam als eerste over de eindstreep. Raikkonen wist ook de 3e positie te houden, tot teleurstelling van de fans. Die hadden graag 'homeboy' Daniel Ricciardo op het podium gezien. Hij werd dus 4e. Verstappen werd 6e achter Alonso.

Vettel stond - door zijn overwinning - ook voor de 100e keer op het podium!
Brian Vesseur
Houdt van de romantiek en show in sporten als Formule 1 en voetbal.