Vettel wist niet dat hij in 2021 weg moest: ‘Er is nooit een discussie geweest’

2 juli 2020

AFP

Sebastian Vettel komt best met een opvallende uitspraak. De Formule 1-coureur moet na dit jaar weg bij Ferrari en de Duitser zegt nu dat daar nooit 'een discussie over is geweest'. En dat terwijl Ferrari in het persbericht meldde dat het een gemeenschappelijke keuze was.


Vettel werd in het persbericht als volgt geciteerd: "Het team en ik hebben bespeurd dat er geen gemeenschappelijke wens meer bestond om na het einde van dit seizoen bij elkaar te blijven." Het lijkt er dus op dat Seb dat nooit gezegd heeft. Op 12 mei kwam het nieuws van de scheiding naar buiten.

Carrière
"Er is nooit een discussie geweest, en er is ook nooit een aanbod op tafel gekomen", zei de Duitser een dag voor de start van zijn laatste seizoen bij de Italiaanse renstal. Vettel maakte in 2015 de overstap naar Ferrari, nadat hij in de jaren ervoor van 2010 tot en met 2013 4 keer wereldkampioen was geworden bij Red Bull. Het lukte de Duitser in de rode Ferrari daarna niet meer Mercedes van de wereldtitels af te houden. Vettel sloot het seizoen in 2017 en 2018 af als 2e.