Villeneuve denkt dat Hamilton stopt als Mercedes hem geen goede wagen geeft

24 januari 2022

Getty Images

Het nieuwe seizoen van de Formule 1 nadert, maar nog altijd is er weinig tot niets vernomen van Lewis Hamilton. Onduidelijk is of de 7-voudig wereldkampioen na het fiasco van vorig jaar waarin hij de titel in de slotrace van 2021 aan Max Verstappen moest laten doorgaat. Jacques Villeneuve denkt het te weten.


"Het hangt af van hoe goed de nieuwe Mercedes is, of het gemakkelijk wordt om te winnen of niet", sprak Villeneuve tegenover La Gazzetta dello Sport. "Als het ingewikkeld wordt… Lewis is een beetje moe. Hij heeft rustige seizoenen gehad na de pensionering van Nico Rosberg en hij wil zeker geen jaar zoals het vorige meemaken. Hij dacht dat hij het record makkelijk kon verbreken, maar dat was niet het geval."

Instagram
Na de verloren race in Abu Dhabi ontvolgde Hamilton alles en iedereen op Instagram. Ook daar heeft Villeneuve zijn bedenkingen bij. "Ik interpreteer zijn stilte als een manier om zich te distantiëren van Wolff. Je kunt met stijl en klasse verliezen, maar Toto gedroeg zich als iemand die Monopoly speelt en alles van tafel gooit omdat hij aan het verliezen is", aldus de oud-coureur.

"In mijn ogen heeft hij imagoschade aangericht en Hamilton is hier gevoelig voor, omdat hij nadenkt over zijn toekomst in Amerika en misschien wel Hollywood."