Villeneuve fikt Claire Williams helemaal af: ‘Ze heeft het team kapotgemaakt’

12 juli 2018

ANP

Oke, Jacques Villeneuve is wel vaker een zeikerdje, maar dit keer heeft ie misschien wel een punt. Hij vindt dat Claire Williams een slechte manager is van het Williams-team en dat ze weg moet.


Villeneuve heeft enig recht van spreken, want in 1997 werd hij, als laatste ooit, met Williams wereldkampioen.

Slecht seizoen
Williams presteert dit seizoen dramatisch en staat laatste in het kampioenschap voor teams met maar 4 punten. Sauber is 1 na laatste en heeft al 4 keer zoveel punten (16).

Grote fout
"Williams heeft een grote fout gemaakt door Claire Williams aan te stellen als nieuwe teambaas. Het team is op sterven na dood. Er is eigenlijk geen management.", zegt hij tegen Motorsport-total.de.

Hele top weg
Claire is niet de enige die weg moet van Villeneuve, hij wil dat de hele top vervangen wordt: "Eerst moet er naar de top van de piramide worden gekeken. Daar gaat het vaak als eerste fout. Maar dat moeten ze dan wel durven toe te geven en daar lijkt Williams blind voor te zijn. Ik zie Williams ook nog niet zo maar uit de ellende vandaan komen."

Onder vuur
Claire ligt al langer onder vuur. Onlangs kwam al naar buiten dat ze meer bezig was met de kledingvoorschriften binnen het team dan met de race zelf.

Opvallende keuze
Volgens de Canadees is de broer van Claire, Jonathan Williams, wel de ideale man om het team te runnen. Een opvallende keuze omdat juist de vader van Claire en Jonathan, Frank Williams, zijn zoon juist te zwak vond voor die rol. Daarom schoof hij Claire naar voren als nieuwe baas.