Villeneuve is pislink op stewards, FIA, Hamilton en Max om uitdelen van straffen

10 juli 2018

EPA

Jacques Villeneuve en Max Verstappen, het zullen nooit beste vrienden worden. De Canadees vraagt zich nu af of de Nederlander geen straf had moeten krijgen in Oostenrijk voor de touché met Kimi Räikkönen. Aangezien de Fin wel een stop-and-go kreeg op Silverstone.


"Kijk naar Verstappen in Oostenrijk, toen hij Kimi raakte. Was dat dan geen straf waard", vraagt Villeneuve zich af tegenover Motorsport.com. "Alleen omdat Kimi niet van de baan raakte? En als Kimi wel van de baan was geraakt, was het dan wel een straf waard geweest?"

Vraagtekens bij het straffen
Villeneuve is overigens totaal niet te spreken over het uitdelen van straffen. "Dat is wat hier niet aan klopt. Het moet om de actie gaan, niet om wat er uiteindelijk na die actie nog gebeurt", aldus de Canadees. "Ik begrijp niet waarom het de ene keer een straf van tien seconden is, de andere keer een straf van vijf seconden en soms helemaal niets. Dat is wat hier aan mankeert."

Villeneuve gaat nog even verder... "Dit was racen. Ik houd er niet van als er straffen worden uitgedeeld als er sprake is van racen. Er zouden alleen maar straffen moeten worden gegeven voor smerig of dom rijgedrag, wat iets heel anders is dan we hier zagen", vindt hij.

"Maar omdat het Lewis betrof, we in Engeland zijn en hij voor het kampioenschap aan het vechten is, is het kennelijk een straf van tien seconden waard. Als het Bottas was geweest, dan zou het straf van vijf seconden zijn geweest. Dat is het hele verhaal."