Villeneuve: 'Stroll heeft langzamere teamgenoot nodig'

Martijn Baars • 16:00, 15-11-2017 / Laatste Update: 05:20, 08-01-2024

Volgens Jacques Villeneuve heeft formule 1-coureur Lance Stroll een langzamere teamgenoot nodig. Tenminste, als hij beter wil worden in de F1. Dat zegt de voormalig wereldkampioen in een interview met Motorsport.com.

Stroll begon niet al te best aan het seizoen. Hij wist 3 keer niet de finish te bereiken. Toch pakte hij later punten in Canada en stond zelfs op het podium in Baku.

Snelheid belangrijker dan punten

Punten alleen zijn volgens Villeneuve niet genoeg, het gaat om snelheid. En dat moet een stuk beter, want het verschil met Massa was veel te groot: "Hij werd bijna op een ronde gezet door zijn teamgenoot. Daarna blies hij een band op waardoor hij een excuus heeft."

2 punten verschil

Massa, die na de GP van Abu Dhabi stopt, eindigde op plek 6 in Brazilië waardoor hij de 10de plek in het kampioenschap van Stroll afpakte. Met nog 1 wedstrijd te gaan kan Stroll die plek nog wel terugpakken, want het verschil is maar 2 punten.

Vertrouwen

Villeneuve houdt nog wel vertrouwen in de kwaliteiten van zijn landgenoot: "Er moet tijdens de winter iets gebeuren want hij is beter geweest in andere categorieën. Hij moet een manier vinden om sneller te gaan."