De virtuele carrière van Verstappen kent uren voorbereidingswerk

12 april 2019

REUTERS

Max Verstappen racet altijd en overal, ook thuis in Monaco. Dan niet op het asfalt, maar gewoon in zijn woonkamer. Of hij oefent op de simulator, of hij rijdt een virtuele race. Zo ook tussen de GP's van Bahrein en China in. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Aan het Algemeen Dagblad legt hij het uit.


Arjan Schouten, Formule 1-watcher van het AD, sprak met de Nederlandse F1-coureur over zijn laatste 'virtuele race'. Op Silverstone won Verstappen samen met landgenoot Rudy van Buren (testcoureur bij McLaren) een 8 uur durende race, van het spel Rfactor. Rudy deed de kwalificatie en reed daar makkelijk de snelste tijd, legt Verstappen uit. "En in de wedstrijd zijn we alleen maar uitgelopen."

Uren voorbereiding
Hij is er trots op, want er zitten uren werk in. Meer dan alleen die 8 uur die de race duurt. ,,Het is aardig professioneel. Er gaan weken van voorbereiding aan vooraf. Strategie berekenen, benzineverbruik, bandenverbruik. En er is ook nog verkeer. Je kunt je geen fout permitteren. In een chat heb ik zelfs contact met een engineer. Dus het is echt wel serieus.”

Nerveus
Verstappen vindt dat hij niet mag verliezen, door zijn naam. Daarom was hij redelijk nerveus toen hij 'instapte'. "Je wilt het niet verprutsen." Hij won, dus. Zonder fouten, zonder crashes, vertelt hij. "Je rijdt toch stints van 2,5, 3 uur. Je moet héél constant zijn, de concentratie is heel hoog."

Check hier de 8 uur durende race helemaal: