Volgens Christian Horner had Red Bull erg veel last van nieuwe regels

19 augustus 2019

Motorsport Inc

Volgens Teambaas Christian Horner had Red Bull in het begin van het seizoen grote moeite om de balans van de auto op orde te krijgen. Vooral de voorvleugel was voor het team van Max Verstappen een hoofdpijndossier.


Het moge duidelijk zijn dat de eerste F1-races van Red Bull niet gingen zoals ze hoopten. Ze reden in een niemandsland achter Mercedes en Ferrari, maar nog altijd mijlenver voor op alle andere teams. En dat was nou niet wat ze níet wilden na de wissel van motorleverancier (Honda voor Renault). Christian Horner wijst nu naar de oorzaak. De teambaas vertelt aan Motorsport dat veranderingen in de reglementen de oorzaak was.

Chassis
"Ik denk dat de regelveranderingen ons afgelopen winter zeker pijn hebben gedaan, door de invloed die ze hadden op de manier waarop wij de voorvleugel gebruiken." Red Bull staat de laatste jaren bekend om hun uitstekende chassis, maar juist op dat vlak werden ze dus het hardst getroffen. "Naarmate het team de nieuwe regels beter in de vingers kreeg, wisten we de balans en het gedrag van de auto te herstellen."

Niet alleen de aerodynamica moest veranderingen ondergaan. Ook kwamen er andere banden, die een dunner loopvlak hebben. Volgens Horner heeft Red Bull "van die twee dingen de afgelopen winter aan de chassiskant vrij veel last gehad."

Dr. Helmut Marko
Eerder gaf Dr. Helmut Marko aan dat Red Bull grote sprongen vooruit maakt door de nieuwe Honda-motor. Volgens hem kwam dat echter met een prijs, want het team had - naar eigen zeggen - niet gerekend op zoveel vermogen. Dat was volgens hem een oorzaak van de matige seizoensstart in de Formule 1.