🎥📸 | Voormalig Formule 1-coureur crasht peperdure en zeer zeldzame auto in Monaco

28 juli 2020

AFP

Een tochtje door de straten van Monaco is niet goed afgelopen voor voormalig Formule 1-coureur Adrian Sutil. De 37-jarige Duitser reed zijn McLaren Senna LM van iets meer dan een miljoen euro tegen een muurtje en lantaarnpaal. Sutil kwam ongedeerd uit de wagen.


Sutil zou de krappe bochten van Monaco toch moeten kennen. Met de teams Spyker (2007), Force India (2008-2011 en 2013) en Sauber (2014) reed hij 7 keer de GP van Monaco; 2 keer reed de Duitser zelfs in de punten. Maar zondag liep het dus verkeerd af.

Bijna de klif af
Met zijn McLaren Senna LM crashte hij tegen een muurtje en een lantaarnpaal. Er was nog minstens 1 andere wagen bij het ongeval betrokken. De obstakels waar hij tegenaan reed, vermeden dat hij de diepte in stortte. Sutil kroop dan ook zonder verwondingen uit zijn wagen.

Maar 20 van gemaakt
De McLaren is er slechter aan toe. De hele voorzijde is beschadigd, ook het raam is volledig gebarsten. Van de supercar zijn maar 20 exemplaren gemaakt; de auto heeft een prijskaartje van ruim 1 miljoen euro. Gespecialiseerde autowebsites stellen echter dat de schade nog te herstellen is.