Vrije training 1 op Silverstone: slechte run voor Alfa Romeo en geen tijd voor Vettel

31 juli 2020

BSR Agency

De 1e vrije training voor de GP van Groot-Brittannië zit er alweer op. Vrijdag tussen 12.00 en 13.30 uur reden de Formule 1-wagens voor het eerst op de baan in Engeland en dat leverde meteen wat spektakel op.


De vrijdag begon met de terugkeer van Nico Hülkenberg in de Formule 1. De Duitser neemt het stoeltje van Sergio Perez over bij Racing Point dit raceweekend.
Glijdende Alfa Romeo's
Na een half uurtje testen ging het in een paar minuten helemaal mis bij Alfa Romeo. Eerst spinde Kimi Raikkonen, maar hij kon verder. Dat kon zijn teamgenootje Antonio Giovinazzi niet zeggen. Hij spinde ook, maar gleed door het gras en over curbstones heen en verloor een hoop rubber en bodywork.

Rode vlag
Toch besloot hij met al die schade terug te rijden naar de pitstraat, in plaats van zijn auto van het circuit te laten slepen. Dat leverde een rode vlag op, omdat de marshalls vervolgens alle troep op moesten ruimen. Na een klein half uurtje kleurde de vlag weer groen en konden de coureurs hun tijden neer gaan zetten.

Geen Vettel
Iedereen deed dat, behalve Sebastian Vettel. Er moest nog flink gesleuteld worden aan zijn Ferrari, dus besloot het team geen risico te nemen en Vrije Training 1 te gebruiken om te fixen wat er gefixt moest worden. Vettel wordt weer gewoon aan de start van Vrije Training 2 verwacht.

Verstappen 'de snelste'
Qua tijden zette Max Verstappen de beste tijd neer, voor Lewis Hamilton en Lance Stroll. Maar die tijden zeggen in de trainingen helemaal niks. Hülkenberg reed een prima training en klokte de 9e tijd in zijn eerste kilometers in de Racing Point.