Vrije training 3: iedereen heeft het over track limits, Max stuitert over de kerbs

17 april 2021

Na 2 vrijdagtrainingen die niet vlekkeloos verliepen, heeft Max Verstappen zaterdagochtend laten zien wat hij in huis heeft op het circuit van Imola. Hij zette 1.14,958 op de klokken en bleef daarmee naaste belager Lando Norris bijna een halve tel voor. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas lieten nog niet alles zien wat ze hadden.


De slottraining op Autodromo Enzo e Dino Ferrari werd het uur van de track limits. Tijdens de openingsrace was er al veel om te doen en ook nu in Italië kleurde de ene na de andere coureur buiten de lijntjes. Dat de wedstrijdleiding de regels over de track limits na de vrijdagtrainingen in Imola heeft aangepast, zal hierbij ook niet geholpen hebben. Max Verstappen, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, allemaal zagen ze minstens één keer een snelle tijd geschrapt worden.

Snelste tijd Max
8 minuten voor het vallen van de vlag was dit niet het geval, toen Verstappen als eerste coureur onder de grens van 1.15 dook. Hij kwam over de streep na een ronde 1.14,958 en werd niet meer verbeterd. Zo wist de Limburger in de Red Bull dat het wel goed zat voor de kwalificatie (14.00 uur) op het korte, genadeloze circuit waar inhalen lastig is en een goede plek op de startgrid dus key kan zijn.