Vrouw laat Schumacher naar VS overvliegen voor nieuwe behandeling

21 september 2017

AFP

Het is alweer 4 jaar geleden dat Michael Schumacher tijdens het skiën een hersentrauma opliep en in coma raakte. Het nieuws over de Duitse oud-Formule 1-coureur is sindsdien erg schaars. Het schijnt nu dat zijn vrouw Corinna een nieuwe behandeling in de Verenigde Staten heeft gevonden en 'Schumi' daarom laat overvliegen.


In Texas zit een medisch centrum dat is gespecialiseerd in hersentrauma's. Dat centrum zou een nieuwe behandeling hebben ontwikkeld, waar Corinna wel wat in ziet. Dokter Mark Meeks zegt er volgens de Zweedse krant Expressen en het Duitse magazine Bravo het volgende over: "We hebben enorm veel ervaring met patiënten met een zwaar hersentrauma. Ik denk niet dat er in Europa een kliniek is die al zoveel kan als wij."

Schumacher bracht de eerste 9 maanden na zijn ongeluk door in een ziekenhuis in Grenoble. Daarna werd hij overgebracht naar zijn huis aan het meer van Genève. Daar werd speciaal voor hem een kamer ingericht om hem zo goed mogelijk te verzorgen. Dat kost naar het schijnt 160.000 euro per week.