Vrouwelijke Formule 1-courreur laat zich zien

18 juli 2014

Vrouwelijke Formule 1-courreur laat zich zien

HOCKENHEIM - Susie Wolff deed vrijdag van zich spreken als vrouw in de Formule 1. Ze reed in de vrije training voor de Grote Prijs van Duitsland sneller dan menig mannelijke coureur. Wolff noteerde in haar sessie de 15e tijd in de bolide van Williams.

Ze was precies 13 duizendsten sneller dan de Nederlander Giedo van der Garde, die in zijn Sauber de 16e tijd registreerde.

Racediva
,,Ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik snel genoeg ben'', zei de 31-jarige racediva, echtgenote van Toto Wolff, de teambaas van het succesvolle Mercedes-team. ,,Natuurlijk zou ik nu graag een race rijden, maar dat zie ik als de logische volgende stap. Hoewel ik weet dat het niet eenvoudig is'', aldus de Schotse reserve, die 2 weken geleden op Silverstone de 1e vrouw na 22 jaar was die achter het stuur van een Formule 1-bolide kroop in een officiële vrije training.

Fantastisch
In Engeland kwam ze nauwelijks aan rijden toe vanwege motorische problemen, maar vrijdag op het circuit van Hockenheim kon Wolff voluit gaan. ,,Het was heerlijk om eindelijk wat ronden te kunnen racen. Het voelde fantastisch.''