W Series: Op zoek naar de vrouwelijke Verstappen en Hamilton

10 oktober 2018

EPA

Er komt een racekampioenschap alleen voor vrouwen, de W Series. "Vrouwelijke racers bereiken op hun leercurve nu een glazen plafond en dat heeft vaak meer te maken met een gebrek aan sponsoring dan met een gebrek aan talent," zo merkt voormalig Formule 1-coureur David Coulthard, een van de initiatiefnemers.


In de lente van 2019 start een compleet nieuw ‘single-seater’ kampioenschap alleen voor vrouwen. Met plaats voor 18 tot 20 coureurs, die allemaal een identieke Tatuus T-3178 Formule 3-auto gaan besturen op bekende Europese circuits en in de toekomst ook in Amerika, Azië en Australië. Het kampioenschap, waar de deelnemende vrouwen na een lang selectieproces nog voor aangewezen moeten worden, heeft een prijzenpot van anderhalf miljoen dollar.

Grote baas van de W Series wordt Catherine Bond Muir, een advocate met 25 jaar werkervaring in de sportwereld. Racedirecteur is Dave Ryan, voormalig teambaas in de Formule 1 van McLaren en Manor. De bekende Formule 1-journalist en woordvoerder van McLaren Matt Bishop wordt commercieel directeur. Als adviseurs zijn voormalig coureur David Coulthard en de topdesigner Adrian Newey (Red Bull Racing) aangetrokken.