Waarom de sprintrace op Monza héél leuk kan worden

22 juli 2021

Getty Images
Sprintrace Monza

De 2e sprintrace ooit in de Formule 1 wordt gehouden op Monza. En dat kan best wel eens speciaal worden! Wat kunnen we voor zaterdag verwachten op het circuit in Italië?


De Grand Prix van Italië is zondag 12 september om 15:00 uur.

Sprintrace Monza


Afgelopen weekend had het Silverstone-circuit de eer om de 1e sprintrace ooit in de F1 te houden. Max Verstappen snelde naar de 1e plek (officieel pole position), terwijl hij vanaf P2 begon. Zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez spinde en begon daardoor op zondag vanaf de laatste plek.

Minder regels = harder vlammen
Door de sprintrace kan er dus het een en ander veranderen in de startopstelling voor de echte race op zondag. Zéker op het circuit van Monza. Voor de sprintrace krijgen coureurs namelijk minder regels opgelegd. Ze mogen sleutelen aan hun auto, hoeven geen benzine te sparen en hoeven ook geen pitstop te maken. De actie is dus volle bak op de baan.

Het circuit in Monza is snel, razendsnel. Op het rechte stuk van start/finish mogen we om die reden veel inhaalacties verwachten. Extra energie (ERS), DRS open en een betere exit: vlammen maar! Richting de 1e bocht zullen we dus wat inhaalacties en divebombs zien.

LEES OOK: Uitleg: hoe werkt die sprintrace in de Formule 1?