Waarom F1-gek Jack Plooij zijn werk als tandarts nét iets leuker vindt

11 september 2017

anp

Jack Plooij kennen we eigenlijk allemaal als die enthousiaste verslaggever van Ziggo die 'Ja of Nee'-spelletjes speelt met alle Formule 1-coureurs die hij maar voor zijn microfoon kan krijgen. Toch doet Plooij in het dagelijks leven iets heel anders: hij is namelijk tandarts!


Misschien is dit helemaal nieuw voor je, misschien wist je het al lang. Maar Plooij werkt dus in een tandartsenpraktijk in Spijkenisse en daar is zijn job vooral om patiënten die een compleet nieuw gebit nodig hebben te helpen.

Hap!
En daar geniet hij vaak nog meer van dan van een goede F1-race, bekent hij tegen Metro. Zeker als hij zijn patiënten binnen 1 dag al tevreden naar huis kan sturen. "Dan klapperen ze met hun tanden, omdat ze dat geluid jaren niet hebben gehoord. Als ze een beetje zijn bijgekomen krijgen ze gelijk een appel van mij. Hap! Dat is het mooiste feestje dat er voor mij is als tandarts. Bijna nog mooier dan… Nou, hoewel…"

Kippenvel
Als je Plooij zou vragen wat hij het leuker vindt; Formule 1 of zijn werk als tandarts, zal hij heel lang nodig hebben om te kiezen. Toch kiest hij dan toch voor zijn werk als tandarts. "In een tandartsenpraktijk heb ik invloed op de gang van zaken, op een circuit niet."

"Ik ben degene die de implantaten erin schroeft, ik ben degene die de appel geeft. Dat geeft zo ongelooflijk veel voldoening. Daar kan de Formule 1 eigenlijk niet aan tippen. Maar een overwinning van Max zorgt ook voor kippenvel."

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht