Waarom Lewis Hamilton wél naar Ferrari gaat

2 december 2019

ANP

Sinds afgelopen weekend zijn er stevige geruchten dat Lewis Hamilton na 2020 naar Ferrari gaat. Zijn contract met Mercedes loopt na volgend seizoen af en de hoofdrolspeler zegt 'erover na te denken'. Hier 5 redenen waarom H.A.M. naar de Scuderia vertrekt.


1. Omdat het Ferrari is
Het team van Ferrari doet al sinds 1950 onafgebroken mee, als enige van alle renstallen. De Italianen hebben de mooiste geschiedenis, de beste coureurs gehad en de meeste aantrekkingskracht van allemaal. Sebastian Vettel piepte een jaar eerder onder zijn contract bij Red Bull uit om te komen rijden. Als jonge coureur wil je in de Formule 1 komen, wereldkampioen worden en in een Ferrari rijden.

Als Ferrari belt, zeg je gewoon geen nee.

2. Hamilton heeft alles al gewonnen
Lewis heeft inmiddels niet veel meer te bewijzen. De Brit won 6 wereldtitels, alleen Michael Schumacher won er meer. Hij zit alweer sinds 2013 bij Mercedes en dan treedt gewenning op. Een excentriekeling als Hamilton zal altijd op zoek gaan naar nieuwe prikkels en die kan hij bij Ferrari wel krijgen. Zelfs als het project geen wereldtitels oplevert, is dat geen ramp.

3. Vettel gaat ermee stoppen
Vettel lijkt al jaren verzadigd te zijn nadat hij in 2013 zijn 4e titel won en in 2015 naar Ferrari overstapte. De kans is aanwezig dat hij in 2020 om de oren wordt gereden door Charles Leclerc, net als Daniel Ricciardo in zijn laatste jaar bij Red Bull deed. Na het aflopen van Vettels contract in 2020 is de kans groot dat de dan 33-jarige Duitser lekker met zijn 4 kinderen gaat spelen.

4. De regels gaan op de schop
Alle topcoureurs moeten een beetje gokken voor aanvang van het seizoen 2021, omdat de regelgeving in de F1 ingrijpend op de schop gaat. Mercedes heeft al jaren de beste auto, maar die lijn kan niet worden doorgetrokken na volgend jaar. Aangezien Ferrari het meeste geld heeft, is een overstap van Mercedes naar Ferrari geen gek idee.

5. Ferrari heeft de beste motor
In het verlengde daarvan: Ferrari heeft - door te sjoemelen of niet - tegenwoordig de sterkste motor van het hele veld. En laat nou net de ontwikkeling van de motoren zeer waarschijnlijk wel 'bevroren' worden! Het kan voor Hamilton een extra argument zijn om zijn heil bij Ferrari te zoeken. Voorlopig blijft het in elk geval bij flirten.