Waarom Verstappen na GP-winst geen dikke knuffel krijgt van Jack Plooij

11 september 2017

Jaloersmakend: Plooij senior én Plooij junior reizen mee met het F1-circus

Jack Plooij, Formule 1-verslaggever van Ziggo Sport, is groot fan van de sport en in het bijzonder van Max Verstappen. Tenminste, de kritiek op Plooij is vaak dat hij tijdens zijn interviews net iets té close is met Verstappen. De 56-jarige reporter vindt die kritiek maar onzin.


"Ik heb genoeg vervelende dingen aan hem gevraagd", verdedigt Plooij zich in Metro. "Bijvoorbeeld hoe lang hij het nog volhoudt bij Red Bull met al die problemen met zijn auto."

Geen dikke knuffel
Plooij weet wel dat hij het imago heeft dat hij Max vaak iets té lief benadert, en houdt daar zelfs rekening mee. Bijvoorbeeld tijdens de GP van Spanje in 2016, die Max won.

"Ik moest het 1e interview met hem afnemen. Hij kwam onder luid applaus richting alle verslaggevers lopen en toen schoot ik in de stress. Wat moet ik doen? Een high-five geven? Een knuffel aan hem uitdelen? Ga ik ook joheee schreeuwen? Eh, nee. Ik deed het niet. Hij kwam op me af en het enige dat ik zei was: gefeliciteerd, top gedaan."

"'s Avonds heb ik hem wel een knuffel gegeven en hebben we zijn overwinning uitgebreid gevierd. Zo'n moment maak ik nooit meer mee. Wat een heerlijk moment."

Lees ook: Waarom F1-gek Jack Plooij zijn werk als tandarts nét iets leuker vindt

'Iedereen zou het te close vinden'
Toch had Plooij het liefst een dikke knuffel uitgedeeld aan Verstappen, die hij als van jongs af aan in zijn kart zag scheuren. "Ik maakte in mijn hoofd de afweging dat dat te close zou worden. Daar zou iedereen weer iets van vinden."

Mercedes of Ferrari?
Toch blijf Plooij groot fan en heeft hij het allerbeste met Verstappen voor. Zo heeft hij ook een voorkeur voor welk team Max ooit nog komt te rijden. "Mercedes. Max past beter bij dat merk. En bij Ferrari is het een chaos, daar wil je niet tussen lopen."

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht