Van der Wal Sauber-coureur in Formule 1 esports-kampioenschap

9 juli 2018

Team RaceStars

Uit 66.000 spelers kwalificeerde uiteindelijk 40 coureurs via 4 kwalificatieraces zich voor de eerste Pro Draft. Daarbij waren 2 Nederlanders: Allert van der Wal en Floris Wijers. Echte Formule 1-teams mochten tijdens de draft hun rijders uitkiezen. Van de 10 teams die actief zijn in de F1 was alleen Ferrari niet aanwezig.


Van der Wal was in 2017 nog deelnemer aan de finale van het F1 esports-kampioenschap in Abu Dhabi en eindigde toen als 7e. De Eindhovenaar werd als 12e coureur gekozen door Sauber. Van der Wal wordt teamgenoot van de gebroeders Saltunc, die ook door Sauber werden gekozen. Floris Wijers werd niet gekozen door één van de teams.

Pro Series
Het feit dat Van der Wal nu is gekozen, betekent dat hij nu in de daadwerkelijke races van het kampioenschap, de Pro Series, mee mag doen. Tijdens 3 evenementen met in totaal 12 races strijden de coureurs om het kampioenschap en een prijzenpot van minimaal 200 duizend dollar!

Toro Rosso en Red Bull Racing hadden coureurs Pierre Gasly en Max Verstappen afgevaardigd om de keuzes te maken voor het team. Beide rijders gaven aan zelf nog vaak te gamen. "Vooral toen ik nog niet in de Formule 1 reed", zei Verstappen of hij veel F1 gespeeld heeft.

Lijst van gekozen coureurs:
Williams: Tino Naukkarinen (Finland)
Force India: Fabrizio Donoso Delgado (Chili)
Haas F1: Martin Stefanko (Tsjechië) en Michal Smidl (Tsjechië)
Mercedes: Daniel Bereznay (Hongarije)
Renault: Sven Zurner (Duitsland), Kimmy Larsson (Zweden) en James Doherty (Engeland)
Sauber: Salih Saltunc (Engeland), Allert van der Wal (Nederland) en Sonuc Saltunc (Engeland)
Toro Rosso: Cem Bolukbasi (Turkije) en Patrick Holzmann (Duitsland)
McLaren: Olli Pahkala (Finland)
Red Bull: Joni Tormala (Finland) en Graham Carrol (Schotland)
Tim Gerth
Redacteur autosport, motorsport en Amerikaanse sporten